•                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           English
  • ——
    学术活动(按姓名排序)
    您现在的位置:首页 >> 专家介绍 >> 学术活动

    2013中山生物医学国际论坛中英文议程

     

    2013-11-22

    开幕式
    主持人: 余学清

    08:45-09:00

    致欢迎辞

    时间

    主持人

    讲者

    标题

    第一部分

    09:00-09:30

    何晓顺

    周灿权

    詹启敏

    细胞周期调节蛋白在恶性肿瘤浸润及转移中的作用

    09:30-10:00

    Stefan Somlo

    多囊肾及肝脏疾病的遗传机制

    10:00-10:20

    余学清

     IgA肾病的遗传学研究

    10:20-10:40

    讨论(20分钟)

    10:40-10:55

    茶歇(15分钟)

    第二部分

    10:55-11:15

    蔡广研

    毛海萍

    刘建军

    疾病易感性的遗传学分析和分层医学

    11:15-11:45

    John Armour

    人类防御素基因的拷贝数变异

    11:45-12:05

    罗星光

    酒精中毒的全基因组关联研究

    12:05-12:25

    讨论(20分钟)

    12:30-14:00

    午餐

    第三部分

    14:00-14:20

    郝传明

    文卫平

    蔡逸强

    细菌人工染色体(BAC)修饰-转基因:研究基因功能及遗传性疾病的有力工具

    14:20-14:40

    潘星华

    功能基因组学的研究进展: 单细胞分析及其在生物医学中的应用

    14:40-15:00

    许日聪

    狼疮性肾炎外显子组测序研究

    15:00-15:20

    贺雄雷

    肿瘤整个演变过程对肿瘤发生、发展机制研究的新启示

    15:20-15:40

    讨论(20 分钟)

    15:40-15:55

    茶歇(15分钟)

    第四部分

    15:55-16:15

    刘小林

    吴钟凯  

    赵明辉

    抗基底膜疾病的抗原表位及病因

    16:15-16:35

     

    正常细胞及肿瘤细胞基因组DNA复制的调控

    16:35-16:55

     

    肾脏疾病的蛋白生物标志物

    16:55-17:15

    讨论(20 分钟)

     

     

    2013-11-23

    时间

    主持人

    讲者

    标题

    第一部分

    09:00-09:30

    庄守纲

    王劲松

    Peter Aronson

    从盐至结石至肾衰竭:草酸盐紊乱的病理生理

    09:30-09:50

     

    盐与自身免疫性疾病:系统性分析TH17细胞调节网络揭示新型IL-23信号回路

    09:50-10:10

    郑利民

    不同人类肿瘤微环境中的巨噬细胞的可塑性

    10:10-10:30

    讨论(20 分钟)

    10:30-10:45

    茶歇(15分钟)

    第二部分

    10:45-11:05

      

    杨琼琼

    施国平

    半胱氨酸蛋白酶组织蛋白酶在急性肾损伤的作用

    11:05-11:25

     

    FoxM1 在胶质母细胞瘤:肿瘤形成,进展和复发

    11:25-11:45

    郑诺燕

    Toll样受体7IgA肾病中的作用

    11:45-12:05

    讨论(20 分钟)

    12:05-14:00

    午餐

    第三部分

    14:00-14:20

     

       

    蓝辉耀

     TGF-b/Smad3 在免疫介导性肾脏病中的调节作用

    14:20-14:40

    曾木圣

    EB病毒感染与鼻咽上皮细胞恶性转化

    14:40-15:00

     

    肾损伤中smad3依赖的长链非编码RNA的研究

    15:00-15:20

    讨论(20 分钟)

    15:20-15:35

    茶歇(15分钟)

    第四部分

    15:35-15:55

    余学清

    蔡逸强

    ROMK Bartter动物模型中电解质沿肾单位转运的研究

    15:55-16:15

    陈 崴

    尿酸抑制羟化酶的细胞和动物模型研究

    16:15-16:35

    邓智伟

    糖尿病肾病的干预新靶点

    16:35-16:55

     

    器官移植排斥反应的小鼠模型及其机制

    16:55-17:15

    讨论(20 分钟)

     

     

     

     

     

    2013-11-22

    Opening Ceremony
    Moderator: Prof Xueqing Yu

    08:45-09:00

    Welcome Address

    Time

    Moderator

    Speaker

    Title

    Session I

    09:00-09:30

      Xiao-Shun He
    Can-Quan Zhou

    Qi-min Zhan

    The role of cell cycle regulated protein in the invasion and metastasis of malignant Tumor

    09:30-10:00

    Stefan Somlo

    Genetic mechanisms of polycystic kidney and liver diseases

    10:00-10:20

    Xue-qing Yu

    Genetic Study in IgA nephropathy

    10:20-10:40

    Discussion20 min

    10:40-10:55

    Tea break  15min

    Session II

    10:55-11:15

    Guang-yan Cai       Hai-ping Mao

    Jianjun Liu

    Genetic Dissection of Disease Susceptibility and Precision Medicine

    11:15-11:45

    John Armour

    Copy-number variation in human defensin genes

    11:45-12:05

    Xing-guang Luo

    A genome-wide association study of alcoholism

    12:05-12:25

    Discussion20 min

    12:25-14:00

    Lunch

    Session III

    14:00-14:20

     Chuan-ming Hao Wei-ping Wen

    Yi-qiang Cai

    Modification of Bacterial Artificial Chromosomes (BAC)-Transgene: a powerful tool for the studies of gene function and genetic diseases

    14:20-14:40

    Xing-hua Pan

    Progress in Functional Genomics: Single Cell Analysis and Its Application in Biomedine

    14:40-15:00

    Ri-cong Xu

    Exome study in Lupus Nephritis

    15:00-15:20

    Xiong-lei He

    The complete life history of a tumour reveals novel insights into cancer

    15:20-15:40

    Discussion20 min

    15:40-15:55

    Tea break 15 min

    Session IV

    15:55-16:15

    Xiao-lin Liu

    Zhongkai Wu        

    Ming-hui Zhao

    Epitope and Etiology of Anti-glomerular basement membrane disease

    16:15-16:35

    Chun Liang 

    Regulation of Genomic DNA Replication in Normal and Cancer Cells

    16:35-16:55

    Qiong Wen

    Protein biomarkers for kidney disease

    16:55-17:15

    Discussion20 min

     

    2013-11-23

    Time

    Moderator

    Speaker

    Title

    09:00-09:30

     Jing-Song Wang
    Shou-gang Zhang

    Peter Aronson

    From Salt to Stones to Kidney Failure: Pathophysiology of Oxalate Disorders

    09:30-09:50

    Chuan Wu

    Salt linked to autoimmune diseases- Systemic analysis of Th17 network reveals novel IL-23 signaling circuits

    09:50-10:10

    Li-min Zheng

    Macrophage Plasticity in Distinct Microenvironments of Human Tumors

    10:10-10:30

    Discussion20 min

    10:30-10:45

    Tea break15 min

    Session II

    10:45-11:05

    Juan Li

    Qiongqiong Yang 

    Guo-Ping Shi

    Role of cysteine protease cathepsins in acute kidney injury

    11:05-11:25

    Nu Zhang

    FoxM1 in glioblastoma:tumorigenesis,progression and recurrence

    11:25-11:45

    Nuo-yan Zheng

    The role of Toll like receptor 7 in IgA nephropathy

    11:45-12:05

    Discussion20 min

    12:05-14:00

    Lunch

    Session III

    14:00-14:20

      Ming Kuang         Xiao Yang

    Hui-Yao Lan

    Regulating Role of TGF-b/Smad3 in immune-mediated kidney disease

    14:20-14:40

    Mu-Sheng Zeng

    Epstein-Barr Virus Infection and Malignant Transformation of Nasopharyngeal Epithelial Cells

    14:40-15:00

    Qin Zhou

    Smad3-dependent lncRNA in kidney injury

    15:00-15:20

    Discussion20 min

    15:20-15:35

    Tea break 15 min

    Session IV

    15:35-15:55

    Xueqing YU
    Yiqiang Cai

    Tong Wang

    Studying electrolytes transport along the nephron in ROMK Bartter’s animal model

    15:55-16:15

    Wei Chen

    Uric acid suppresses 1 alpha hydroxylase in vitro and in vivo

    16:15-16:35

    Sydney Tang

    Novel targets in diabetic nephropathy

    16:35-16:55

    Min Wang

    TNFR2-Bmx Signaling in Cardiac Stem Cells and Cardiac Repair

    16:55-17:15

    Discussion20 min